Auteur Topic: Papas arrugadas(in schil gekookte aardappels met zoutkorst)recept uit Tenerife  (gelezen 2773 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Dit is een Spaans gerechtje,om precies te zijn van de Canarische eilanden.
Je kunt het serveren als tapa(hapje)maar ook gewoon als onderdeel van een hoofdmaaltijd met een lekker visje of een stukje gegrild vlees.
Tip: serveer er "mojo"bij ( koude saus,typisch Canarisch recept,rood of groen,kijk voor het recept bij sauzen en soepen).


Voor 2 ? 3 personen:

1 kg vastkokende kleine,nieuwe aardappelen
2 el grof zeezout
10 g fijn zeezout of keueknzout

Boen de aardappelen goed schoon,verwijder al het zand.Doe ze in een kookpan,voeg het grove zeezout toe en vul de pan met water,totdat de aardappelen n?t onderstaan.
Kook de aardappelen gaar in circa 20 minuten.Giet ze af en voeg het fijne zeezout of keukenzout toe.
Zet de pan terug op het vuur,zet het vuur op z'n laagst.
Schud de aardappelen regelmatig om zodat er een zoutkorstje ontstaat.
Serveer direct met eventueel een mojo naar keuze en ailoli.
« Laatst bewerkt op: 27 januari, 2008, 22:49:20 pm door Marielle »