Biefstuk, dit keer op Chinese wijze, heerlijk bij witte rijst of nasi met een frisse salade of roerbak van paksoi erbij.
Je hebt nodig:
2 el sojasaus
4 el sesamolie (flesje 250 ml)
2 el droge sherry
2 tl maizena
400 g biefstuk, in plakjes
3 el zonnebloemolie
4 cm verse gemberwortel, geraspt
3 el oestersaus (flesje 250 ml)
1 verpakking lenteui of bosui (a 3 stuks, in schuine stukjes gesneden van 3 cm)
75 g ongezouten cashewnoten
Roer in een kom de sojasaus, sesamolie, sherry en maizena door elkaar. Schep het vlees erdoor en laat het minimaal 45 minuten marineren(liefst langer).
Verhit een wok op hoog vuur, schenk de olie erin en verwarm het totdat de olie gaat walmen. Neem het vlees uit de marinade en laat het even uitlekken. Bewaar de marinade.
Roerbak het vlees 4-5 minuten op hoog vuur en laat de plakjes uitlekken in een vergiet. Schenk de olie in een hittebestendige kom (de olie wordt niet meer gebruikt). Roerbak de gember ongeveer 1 minuut op matig vuur in de wok.
Voeg de marinade en de oestersaus toe en breng aan de kook. Schep het vlees, de bosui en de cashewnoten erdoor en verwarm al omscheppend nog 1-2 minuten. Lekker met witte rijst en geroerbakte paksoi.
Eet smakelijk!