Jammie, zelf rosbief maken! Heerlijk met verse kruiden zoals tijm,rozemarijn en salie. Mosterd, zeezout en zwarte peper doen de rest!
Even aanbakken en dan de oven in.
Je hebt nodig:
1 rosbief van ongeveer 600 g
verse tijm,rozemarijn en eventueel nog salie, reken op 75 g per kruid
grof zeezout en versgemalen zwarte peper
2 el mosterd
roomboter om in te bakken
Smeer de rosbief in met de mosterd en laat even intrekken.Zet de oven aan op 180 graden.
Doe de verse kruiden in een vergiet en spoel ze schoon. Giet kokend water over de verse kruiden (hierdoor worden ze zachter en hierdoor kun je de kruiden beter verwerken in het recept).
Hak de kruiden fijn en verdeel ze over een grote snijplank. Meng ruim zeezout en zwarte peper door de kruiden.
Rol nu de rosbief door het kruiden-zout-peper mengsel zodat alles goed verdeeld is.
Smelt de boter in een braadpan en bak hierin de rosbief om en om bruin in ongeveer een half uur.
Haal de rosbief uit de pan, plaats hem in een ovenschaal voor nog een klein half uurtje, zodat de rosbief ros? is.
Gebruik een vleesthermometer, als deze op 65 graden staat is de rosbief ros? van binnen.
Geen thermometer? Prik dan een sat?stokje in de rosbief en voel de temperatuur aan op de bovenlip.De temperatuur moet nog te verdragen zijn.
Serveer de rosbief op een mooie platte schaal, alvast in mooie plakken gesneden.
Heerlijk met aardappelrozetjes en boontjes in spek gerold. Genieten maar!