Een super gerechtje voor de eerste zonnestraaltjes, heerlijk buiten eten!
Je hebt nodig:
3 verpakkingen verse zeevruchten (ah visschap, mix van garnalen,inktvis,mosselen etc.)
wat olijfolie
2 tomaten, ontveld en in blokjes
2 el gehakte platte peterselie
1 rode ui, in dunne ringen
1 halve paprika, in dunne reepjes
2 lente uitjes, in dunne ringetjes
voor de vinaigrette:
125 ml olijfolie extra vierge
2,5 el sherry- of rode wijnazijn
2 teentjes knoflook, geperst
voor erbij:
(afbak) ciabatta of boerenbrood
Maak eerst de vinaigrette door simpelweg alles door elkaar te mengen. Breng op smaak met zwarte peper en zout.
Meng de zeevruchten in een schaal met de peterselie, tomaatblokjes, paprika,ui en lente ui.
Verdeel de vinaigrette erover en schep voorzichtig door. Zet de schaal in de koelkast en bak intussen het brood af.
Serveer de salade met het brood. Vergeet de witte wijn niet! Eet smakelijk.