Auteur Topic: Lamshaasjes met venkel en provencaalse jus (4 personen hoofdgerecht)  (gelezen 7639 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Lamshaasjes met venkel en provencaalse jus (4 personen hoofdgerecht)
« Gepost op: 25 januari, 2011, 12:26:57 pm »
Alweer een recept met in de hoofdrol lamsvlees. Deze is erg lekker vanwege het gebruik van o.a. venkel en pernod, wat voor een anijsachtige smaak zorgt, die zo goed bij lamsvlees past! De jus voor erbij maak je natuurlijk ook zelf. Genieten maar!

Je hebt nodig:

4 lamsfiletjes
1 venkelknol (in gelijke grove stukken gesneden)
12 cherrytomaatjes (gehalveerd)
half bosje dragon
1 glaasje Pernod
2 eetlepels olijfolie
4 blaadjes basilicum
1 dl lamsfond
4 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
1 teentje knoflook (geperst)


Laat de lamsfond inkoken met de kruiden en knoflook tot een halve dl jus Proven?aal.
Bak de lamsfiletjes om en om aan en rol ze in aluminiumfolie om ze te laten rusten.
Doe olijfolie in de pan en bak daar de venkel in tot deze licht kleurt. Voeg de tomaatjes en dragon toe en bak deze mee. Blus af met de Pernod en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de venkelstukjes en de tomaat over de 4 borden.
Snijd de nog warme en nu ros? geworden lamsfiletjes in mooie gelijke plakjes, strooi hier wat zeezout op en leg deze om de venkel heen.

Druppel er de jus Proven?aal omheen en garneer met blaadjes basilicum.
Eet smakelijk!