Met hamlapjes maak ik meestal zelfgemaakte saté, maar dit is eens iets anders dan anders! Lekker met rijst, pasta of aardappel puree. Voor 3-4 personen.
Je hebt nodig:
200 g gerookte spekreepjes
400 g hamlappen
2 grote uien
3 tenen knoflook
1 groene paprika
klein blikje tomatenpuree
1 dl bouillon
1 tl gedroogde tijm
1 el paprikapoeder
1 beker crème fraiche
1 el bloem
50 gram boter
peper en zout
Snijd de hamlappen in blokken (ca 2 cm) en bestrooi ze met zout en peper.Meng de blokjes met wat bloem.
Snipper de uien en snij de knoflook in plakjes. Snijd de paprika in kleine reepjes.
Smelt de boter in de pan en bak de spekreepjes op een laag vuur. Zet het vuur hoger en bak de hamlap blokjes rondom bruin.
Neem het vlees uit de pan en bak de uien, de knoflook en de paprika. Voeg de tomatenpuree en de paprikapoedertoe en bak even mee (dat ontzuurt de tomatenpuree). Bak zo'n 5 minuten en blus af met de bouillon.
Doe het vlees terug in de pan en voeg de tijm toe.
Stoof het vlees in een gesloten pan gedurende ongeveer 1 uur gaar (liefst langer).
Voeg na een half uur 1 dl water toe.
Meng de cr?me fraiche erdoor en laat de saus indikken tot de gewenste dikte. Proef of er nog zout en of peper toegevoegd moet worden.
Laat de saus licht binden.
Serveer direct met rijst, lintpasta of aardappelpuree en eventueel nog een salade ernaast. Eet smakelijk!