Auteur Topic: Lamsrack met rode wijn- knoflooksaus (2 personen)  (gelezen 4665 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Lamsrack met rode wijn- knoflooksaus (2 personen)
« Gepost op: 04 januari, 2011, 18:16:24 pm »
2 lamsracks (van minimaal 250 g of 4 ribbetjes per persoon)
1 el boter
125 ml rode wijn
1 pot wildfond (of als je die niet kunt vinden runderfond)
1 el tijmblaadjes
2 blaadjes laurier
2 à 3 teentjes knoflook
100 ml crème fraîche
1 el peterselie, fijngehakt
fijn zeezout
versgemalen peper

Oven voorverwarmen op 160 graden. Maak de lamsracks schoon: snijd overtollig vet van het vlees en maak de uiteinden van de botjes schoon door het vlees er met een mesje af te schrapen. Bestrooi de racks met zout en peper en bak ze om en om bruin in de boter.

Haal ze uit de pan en gaar ze verder gedurende ongeveer 15 minuten in de oven. Blus de pan met de rode wijn en de fond. Breng dit over in een steelpannetje, voeg de tijm en de laurier toe en laat zachtjes koken.

Pel de knoflook en voeg de tenen bij de saus. Kook ze tot deze gaar zijn. Verwijder de blaadjes laurier. Pureer de saus met de knoflooktenen en meng met de crème fraiche. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de racks en verdeel over 2 borden.

Leg er een paar eetlepels saus bij. Strooi er de peterselie over en naar smaak nog wat zeezout.
Heerlijk met aardappelgratin en ratatouille of boontjes in spek.
Eet smakelijk!
« Laatst bewerkt op: 30 maart, 2014, 15:36:00 pm door Mariëlle »