Aparte Oosterse saus, heerlijk bij rundvlees.
Je hebt nodig:
1 stuk verse gember (1 cm x 4 cm)
2 teentjes knoflook
1 stengel citroengras (sereh)
4 el pijnboompitten
4 el sojasaus
2 el zoetzure chilisaus
1 el suiker
3 el sesamolie
2 tl sambal
Extra: keukenmachine of staafmixer
Hak de verse gember in kleine stukjes. Snijd ook het citroengras in kleine stukjes en knoflook fijn.
Doe alles in een mengbeker.
Voeg er de pijnboompitjes aan toe, samen met de zoetzure chilisaus en een beetje sambal (voor wie van pittig houdt).
Schenk de sesamolie erbij, samen met de sojasaus en een beetje suiker.
Zet de staafmixer in de beker en mix de saus zeer fijn. De pijnboompitjes zullen de saus wat dikker maken en een beetje ?beet? geven.
Schenk de saus in een serveerschaaltje.