Dit receptis voor 3 weckpotjes van 450 gram inhoud. Ik bewaar het zelf liever in kleinere weckpotjes dus dan het recept even aanpassen.
4 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 kilo zoete uien in ringen
2 appels in stukjes
250 g suiker
3 dl witte wijnazijn
2 tlkoenjit
1 tl kerriepoeder
2 tl gemberpoeder
2 tl kaneel
zout ,vers gemalen peper
250 g gewelde rozijnen
Verhit in een braadpan de zonnebloemolie en fruit hierin de knoflook
Voeg de uien en appels toe en bak die ongeveer 20 minuten op laag vuur.
Roer er de suiker, wijnazijn, koenjit kerriepoeder, gemberpoeder, kaneel, zout en versgemalen peper door en laat ca. 20 minuten tot een dikke massa inkoken
Roer er de rozijnen door en laat nog 5 minuten koken
Schep de chutney in 3 brandschone potjes, leg bovenop een nat stukje plasticfolie, draai de deksels erop en zet de potjes 10 minuten op hun kop
Smaakt t lekkerst na 4 weken maar blijft een jaar goed.
Heerlijk bij gegrilde kip, rundvlees of zelf op het kaasplankje.