6 grote aardappelen ongeveer 200 g per stuk
1 doosje camembert
versgemalen zwarte peper en zout
chilipoeder of pikante paprikapoeder
6 takjes rozemarijn of tijm
Borstel de aardappelen onder stromend waer schoon en kook ze water met wat zout beetgaar in ongeveer 20 minuten, giet ze a en laat ze afkoelen.
Knip intussen de kruiden fijn en snijd de camembert in stukjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de aardappelen in de lengte bijna door en hol ze met een theelepel uit tot ongeveer 1 cm van de schil. Bewaar het kruim in een kom.
Voeg de kruiden, de camembert stukjes, rozemarijn, tijm, paprikapoeder en zwarte peper toe en prak alles door elkaar.
Vul elke aardappel met dit mengsel.
Plaats ze in een passende ovenschaal 9even invetten) en bak ze nog een kwartier in de oven tot de camembert gesmolten is.
Heerlijk bij een stukje gegrild vlees of vis en een tomatensalade. Eet smakelijk!