Dit recept lijkt op de vorige, aleen doe je nu (bijna) alles in 1 pan...dat levert een heerlijke omelet op die je in stukken verdeelt voor 4 personen.
Je hebt nodig:
4 chipolata worstjes naar smaak
4 plakjes gerookte bacon
150 g champignons in plakjes
8 eieren, losgeklopt met een beetje room
8 cherrytomaatjes, gehalveerd
40 g geraspte cheddar of andere goed smeltende kaas
1 el verse kruiden (bieslook en/ of peterselie)
Bak de worstjes in wat boter, voeg na een poosje de bacon en de champignons toe. Giet overtollig vocht af of verwijder het vocht met een stukje keukenpapier uit de pan.Zet het vuur uit. Laat de bacon iets afkoelen en verkruimel of snijd de bacon in stukjes.
Snijd de worstjes in stukjes van 1,5 cm. Kluts de eieren met wat room, zout en peper en schenk het eimengsel weer terug in de pan.
Verdeel direct de worststukjes erover,de bacon, de champignons en de tomaatjes.
Tot slot de geraspte kaas met de verse kruiden erover en laat de omelet op een middelmatig vuurtje stollen tot de kaas gesmolten is en de omelet aan de onderkant lichtbruin is.
Verdeel in porties en geef er boerenbrood bij...eet smakelijk!