Lekker en heel snel klaar!Hoofdgerecht voor 2 personen.
Geef er rijst bij met wat atjar of een verfrissende komkommersalade.
Je hebt nodig:
1 rode paprika
1 rode peper :chili:
4 lenteuitjes
50 g blanke amandelen
400 g kipfilet
1 el (wok)olie
2 teentjes knoflook
2 el nam pla (vissaus)
2 el oestersaus
2 el bruine basterdsuiker
1 bosje koriander
Marinade voor de kipfilet: 2 el wokolie, 2 el oestersaus en 1 halve fijngesneden rode peper
Snijd de kipfilet in dunne reepjes en marineer deze minimaal 1 uur van te voren in een mengsel van 2 el wokolie,1 el oestersaus en een fijngesneden halve rode peper.
Snijd de paprika in schuine reepjes. Halveer de peper en verwijder desgewenst de zaadjes en snijd de helften in smalle reepjes. Maak de lente uitjes schoon en snijd het groen schuin in stukken van ongeveer 3 cm en het wit in smalle ringetjes.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen op een bord.
Verhit de olie in een wok. Voeg de peper, paprika, het wit van de lenteuitjes en de kip toe en pers de knoflook er boven uit. Roerbak het geheel tot de kip begint te kleuren.
Roer dan de vissaus, de oestersaus en de basterdsuiker erdoor en laat het geheel op een matig hoog vuur ongeveer 5 minuten pruttelen tot het vocht iets is ingekookt en de kip gaar is.
Roer dan het groen van de lenteuitjes en geroosterde amandelen erdoor. Schep op het laatst de koriander door het gerecht.
Serveer met basmati rijst en salade. Eet smakelijk!