Dit gerecht doet een beetje aan de Thaise keuken denken.Houdt je niet van munt- gebruik dan verse koriander.
Alles laat je 24 uur marineren, dus makkelijk van te voren te bereiden.
Je hebt nodig:
10 teentjes knoflook
1 dl kokosmelk
1 el sambal oelek
wok olie
3 el fijngesneden munt
versgemalen zwarte peper
8 drumsticks
Pers de citroen uit. Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn.
Roer in een kom een marinade van de knoflook met de kokosmelk, het citroensap, de sambal, de wokolie, de muntblaadjes en peper.
Laat de drumsticks hierin 24 uur afgedekt in de koelkast marineren; keer ze regelmatig.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de drumsticks in een ovenschaal en bak ze in ongeveer 3 kwartier gaar en krokant. Giet af en toe wat (wok)olie over het vlees.
Geef er rijst bij met een frisse salade. Eet smakelijk!