Kerrie-kool
Benodigdheden:
1 spitskool
1 ui
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
1 rode peper
magere spekblokjes
2 el kerriepoeder
1 vleesbouillonblokje
olijfolie
Snijd de spitskool fijn, snipper de ui, snijd de paprika in kleine stukjes.
Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in stukjes.
Verhit de olie in een wok en bak de spekblokjes krokant. Haal ze uit de wok.
Fruit de ui in de wok. Pers de knoflook over de ui, voeg de peper en de paprika toe.
Smoor ongeveer 5 minuten op middelmatig vuur.
Voeg vervolgens kerriepoeder en verkruimeld vleesbouillonblokje toe. Even omscheppen.
Haal alles uit de wok en hou apart.
Wok nu de spitskool, niet te lang, moet wel beetje "bite" houden.
Voeg dan de spekblokjes en het kerriemengsel toe.
Schep goed om en laat warm worden.
Lekker als bijgerecht bij rijsttafel of nasi met saté.