Auteur Topic: Pittige sinaasappelsalade met gerookte kip en rode peper (4 personen bijgerecht)  (gelezen 3926 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Lekker pittige salade als bijgerecht bij het paasmenu.

Je hebt nodig:

1 gerookte kipfilet (ongeveer 200 g)
4 handsinaasappels
1 rode Spaanse peper :chili:
10 zwarte olijven zonder pit
3 el sinaasappelsap
1 el citroensap
1 el olijfolie
2 tl gembersiroop
zout en versgemalen zwarte peper
zakje veldsla
wat bieslook

Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Schil de sinaasappels dik, zodat het witte vliesje wordt meegeschild. Snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes weg en snijdt het in stukjes.

Vang het sap op voor de dressing. Snijd het pepertje in flinterdunne ringen.(met of zonder zaadjes naar keuze)

Snijd de olijven in kleine stukjes. Klop het sinaasappelsap, het citroensap, de olie, de gembersiroop, zout en peper door elkaar. Was en droog de veldsla.


Leg de veldsla op een platte schaal. Verdeel de stukjes sinaasappel erover. Verdeel de Spaanse peper en olijven erover. Schenk de dressing erover. Knip de bieslook boven de salade fijn.
Eet smakelijk!