Oeh zo lekker dit! Vandaag naar het bos geweest - heb tas vol kastanjes...ga er dit mee maken onder andere!
250 g tamme kastanjes
zout
500 g aardappelen
500 g spruitjes
2 dl melk
foelie
3 sjalotjes
50 g boter
3 el creme fraiche
versgemalen zwarte peper
Was de kastanjes en kruis ze aan de brede, platte kant diep in. Kook ze in ruim kokend water met zout in ca. 45 minuten gaar.
Schil en was ondertussen de aardappelen, maak de spruitjes schoon en halveer ze. Zet de aardappelen op met de melk, een snuf foelie en zout en laat ze ongeveer 10 minuten koken. Doe de halve spruitjes op de aardappelen en laat dit samen nog circa 10 minuten koken.
Pel en snipper de sjalotjes en fruit ze glazig in de boter.
Giet de kastanjes af en laat ze uitlekken.
Giet de aardappelen/spruitjes af, maar bewaar het kookvocht. Stamp beide door elkaar en schep de gefruite sjalotjes en de kastanjes erdoor. Maak het geheel smeuig met een scheutje kookvocht en de creme fraiche en breng op smaak met zout en peper.
Dit bijgerecht combineert heel goed met een stoofpotje van rundvlees of wild.
Eet smakelijk!