Auteur Topic: Gevulde tomaten met geitenkaas en kruiden (4 personen, bijgerecht)  (gelezen 4342 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Gevulde tomaten met geitenkaas en kruiden (4 personen, bijgerecht)
« Gepost op: 10 maart, 2010, 22:13:11 pm »
Gevulde tomaten waren in de jaren tachtig heel populair. Meestal waren ze gevuld met een gehakt/rijstmengsel.

Dit is de  "moderne" variant. En nog steeds superlekker!


Je hebt nodig:

4 tomaten
3 eetlepels olijfolie
1 sneetje witbrood, in blokjes
1 eetlepel verse rozemarijn, fijngehakt
1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
100 g geiten- of schapenkaas, in stukjes


Snijd van elke tomaat het kapje af. Hol de tomaten met een theelepel uit (houd de inhoud achter), zout vervolgens de binnenkant en laat met de opening naar beneden uitlekken.
Verhit ongeveer 2 eetlepels van de olie en bak de blokjes brood daarin goudgeel. Voeg de kruiden, zout en peper toe.
Laat iets afkoelen en roer vervolgens de geitenkaas erdoor. Vul de tomaten met het brood-kaasmengsel en zet in een ovenschaal.
Schep de achtergehouden inhoud van de tomaten in de schaal. Besprenkel met de rest van de olie en gratineer de tomaten onafgedekt 15-20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.

Heerlijk met rijst en een gegrild stukje vlees voor de vleesliefhebbers.

Eet smakelijk!