Wie kent het niet,...zigeunersaus...lekker bij een schnitzel natuurlijk
! Of bij een ander stukje vlees of bij de barbecue...
Je hebt nodig:
beetje olijfolie
2 teentjes knoflook,in plakjes
1 grote ui,fijngesneden
1 groene paprika,in kleine stukjes
250 g champignons,in plakjes
250 ml tomatensaus kant en klaar(kies voor pikant of pittig gekruid)
100 ml bouillon(van een bouillonblokje)
fijngeknipte peterselie en of bieslook
Verwarm de olie en bak hierin zchtjes de knoflook,paprika en ui.
Voeg de champignons toe na 5 minuten.Bak 2 minuten mee.
Schep de tomatensaus erdoor en verwarm nog 5 minuten.
Voeg dan de bouillon toe en kook de saus op een zacht vuurtje tot de gewenste dikte.
Als de gewenste dikte bereikt is voeg dan tot slot de verse kruiden toe.Lekker bij een stukje (varkens)vlees.