Doe eens een ander voorgerechtje! Dit kan trouwens ook heel goed als borrelhapje, neem dan kastanjechampignons en volg verder het recept.
Je hebt nodig:
4 portobello's
200 g gerookte zalm
4 radijsjes in julienne gesneden (dunne reepjes)
verse bieslook, fijngeknipt
1 bekertje cr?me fra?che
half potje mierikswortelpasta (K?hne)
zout en vers gemalen zwarte peper
4 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Borstel de paddenstoelen schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier. Verwijder de steeltjes.
Besprenkel ze met de olijfolie en zet ze in een ovenschaal. Gaar ze in zo?n 10 minuten lichtbruin.
Meng intussen het bekertje cr?me fra?che met de mierikswortelpasta.
Leg de portobelo's op vier borden, beleg ze met plakken gerookte zalm. Schep op elke champignon een flinke schep mierikswortelroom, maal er wat zwarte peper boven en verdeel de bieslook en radijs over de mierikswortelroom.
Serveer direct met een heerlijk wit wijntje.
Eet smakelijk!