Auteur Topic: Gepofte aardappel (3 ideetjes om te vullen- 4 personen)  (gelezen 4623 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Gepofte aardappel (3 ideetjes om te vullen- 4 personen)
« Gepost op: 15 november, 2009, 16:18:40 pm »
 :puh2:
Hmm lekker, smaakt altijd goed bij een stukje vis of vlees of als bijgerecht bij 't gourmetten of fonduen!


Je hebt nodig:
4 grote vastkokende aardappels

Kruidenroom vulling:

125 ml zure room
halve  tl mosterd
1 el gehakte bieslook
1 el gehakte peterselie
peper en zout
1 teentje geperste knoflook

Pikante tomatensaus:

6 el tomatenketchup
1 gesnipperde ui
1 teentje geperste knoflook
1 tl sambal oelek
100 g gehakte salami of chorizo

Tonijnmayonaise:

klein blikje tonijn op olie, uitgelekt
2 gehakte lente-/bosuitjes
6 el mayonaise
peper en zout
2 el citroensap

Borstel de aardappelen schoon en prik de schil op verschillende plaatsen in met een vork of sat?prikker. Leg de aardappelen in een cirkel op keukenpapier of in een platte magnetronschaal. Gaar ze op 800 Watt, onafgedekt voor twee aardappels 6-8 minuten en voor 4 aardappels 10-12 minuten. Keer ze halverwege en laat ze 3 minuten nagaren. Meng de ingredi?nten voor de verschillende vullingen.

Snijd de aardappelen aan de bovenzijde open. Pas op: HEET! Druk de aardappelen iets verder open en verdeel de vullingen erover.

Aardappels poffen in de oven: bestrijk de ingeprikte aardappels met gesmolten boter of olie, leg ze in een oven van 200 graden op de bakplaat en laat ze in 50 - 60 minuten garen. Aardappels poffen op de barbecue: verpak de aardappels afzonderlijk in aluminiumfolie. Leg ze op het rooster of in de as van de barbecue en gaar ze in 30 minuten.
Smullen maar!