Tot mijn verbazing zie ik net dat er helemaal geen "recept" op de site staat voor zelfgemaakte friet!
Terwijl het zo simpel en lekker is. Gebruik hiervoor vastkokende aardappelen. Je bakt de 2 keer, eerst om de binnenkant te garen, daarna in heter vet om ze af te bakken.
Je hebt nodig:
1 kilo vastkokende aardappelen
zout
friteuse, uiteraard
Schil de aardappelen en snijd de kontjes eraf in de lengte en in de breedte, zodat je een soort "vierkante" aardappel krijgt.
Snijd ze vervolgens in de lengte in repen van ongeveer een halve tot 1 cm dikte. Zorg dat alle reepjes ongeveer even groot en dik zijn, ziet er beter uit en ze zijn dan ook tegelijk gaar.
Spoel de repen (frietjes)af onder water en laat ze uitlekken. Dep ze droog met keukenpapier of in een schone theedoek.
Verwarm de friteuse voor op 170 graden. Bak de frietjes nu ongeveer 6 minuten zodat ze van binnen gaar zijn.
Laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Nu kun je ze later op de dag verder bereiden tot gebruik.
Als je ze wilt afbakken, zet dan de friteuse op 190 graden. Bak ze bruin en krokant in ongeveer 3 ? 4 minuten.
Bestrooi tot slot met (zee)zout of frietkruiden. Zelfgemaakte mayonaise maakt het natuurlijk helemaal af!
Eet smakelijk!