Auteur Topic: Canneloni ? la Mari?lle(hoofdgerecht,4 personen)  (gelezen 1762 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Canneloni ? la Mari?lle(hoofdgerecht,4 personen)
« Gepost op: 03 juni, 2007, 16:13:28 pm »
 :bonk: Dit is echt om je vingers bij af te likken....wel wat bewerkelijk maar met een heerlijk resultaat.Ik gebruik kant en klare cannelonirolletjes en een pot sugocasa of andere pastasaus.
Als je 't echt ECHT wilt maken kun je natuurlijk zelf je pastadeeg ook nog maken.En je eigen saus.Reken ongeveer 4/5 rolletjes per persoon.

Je hebt nodig:

1 pak cannelonirolletjes(grand'italia)
600 g diepvriesspinazie,ontdooid en uitgelekt.
250 g ricottakaas of mascarpone
100 g geraspte parmezaan of oude kaas
200 g mozzarella,in plakjes
50 g pijnboompitjes
zout,peper en nootmuskaat
3 eieren
500 g rundergehakt
1 pot sugocasa(tomatensaus,bijv. van grand italia)naar smaak(ongeveer 1000 ml)
grote ovenschaal,diepe pan.

Meng de gedooide spinazie met de ricotta en de parmezaan, pijnboompitjes, de eieren, zout peper en nootmuskaat naar smaak.
Bak het gehakt rul in een diepe pan(bijv. hapjespan).Voeg de tomatensaus toe en kook totdat de saus wat dikker wordt,neem dan de pan van het vuur.
Bestrijk de ovenschaal met wat olie.Schep alvast ongeveer de helft van de  saus in de schaal en bedek hiermee de bodem.

Vul nu de cannelonirolletjes met het spinaziemengsel.Dit gaat 't makkelijkst met een klein lepeltje of met een garneerspuit met een groot gat.
Leg de gevulde rolletjes op de saus.Dek af met de rest van de saus.Verdeel de stukjes mozzarella erover.
Bak de canneloni op 180 graden ongeveer 45 minuten gaar.

Lekker met salade "caprese"(plakjes tomaat,mozzarella,basilicum,olijfolie,zeezout en peper)eet smakelijk!


« Laatst bewerkt op: 17 mei, 2008, 19:56:08 pm door Marielle »