Heerlijk mals biefstukje met een lekkere portsaus. Gebruik voor het bakken (grillen) een grillpan voor het lekkerste resultaat.
Je hebt nodig:
75 g boter
2 sjalotten, zeer fijngesneden
1 pot wildfond (380 ml)
3 el rode port
3 jeneverbessen
1 blaadje gelatine wit
4 hertenbiefstukjes, op kamertemperatuur
olijfolie
Laat 25 g boter smelten in de sauspan. Fruit hierin de sjalotten op laag vuur totdat ze glazig zien; ze hoeven niet bruin te kleuren.
Schenk de wildfond en de port bij de sjalotten in de pan, leg de jeneverbessen erbij en laat de saus in 30 minuten inkoken tot ca. 150 ml. Week de gelatine in koud water.
Bestrijk de hertenbiefstukken dun met olie en bestrooi ze met (zee)zout en (versgemalen) peper.
Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de biefstukken in 3-4 minuten aan weerszijden bruin. Laat ze even rusten onder aluminiumfolie. Neem de pan met saus van het vuur en los hierin de gelatine op.
Snijd de rest van de boter in kleine klontjes en roer ze snel door de saus (door de gelatine zal de boter de saus kunnen binden).
Breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper, verwijder voor het serveren de jeneverbessen.
Heerlijk met sperziebonen en aardappelpuree. Eet smakelijk!