Heerlijk hartig en bijzonder recept, mede door de stukjes chorizo.
Je hebt nodig:
2 kilo mosselen
2 eetlepels olijfolie
3 lente-uitjes, in stukjes van 3 cm
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 rode of groene paprika, in repen
125 g chorizo, in plakjes of stukjes
2 tomaten, in stukjes
50 ml droge sherry
Was de mosselen. Gooi kapotte mosselen of exemplaren die na een tik op het aanrecht niet dichtgaan, weg. Verwarm de olie in een mosselpan en fruit de lente-uitjes 1 minuut. Voeg de knoflook, paprika, chorizo en tomaten toe en bak alles al omscheppend 2-3 minuten.
Doe de mosselen in de pan en schenk de sherry erbij. Schep de mosselen goed om. Kook de mosselen met deksel op de pan op een hoog vuur circa 8 minuten, tot ze opengaan. Schud de pan af en toe om. Lekker met landbrood met olijfolie en wat zeezout.
Eet smakelijk!