Auteur Topic: Gepofte knoflook-kruidensaus/dip (heerlijk bij biefstuk of op stokbrood  (gelezen 2450 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Gepofte knoflook-kruidensaus/dip (heerlijk bij biefstuk of op stokbrood
« Gepost op: 30 augustus, 2009, 17:16:06 pm »
Hmmm een heerlijke dip van gepofte knoflook,basilicum en peterselie. Lijkt een beetje pesto-achtig. Smaakt super bij een mals stukje rundvlees of op een stukje (geroosterd) brood.

Je hebt nodig:

2 bollen knoflook in de schil , de top er af gesneden
olijfolie
1 kopje peterselie fijngesneden
4 ansjovisjes afgespoeld
2 el kappertjes
2 el fijngesneden basilicum
1 el citroenschil fijngesneden

Verhit de oven voor op 180 graden. Pof de knoflook in folie met een scheut olijfolie, ca. 1 uur tot de teentjes zacht zijn. Teentjes uit de schil drukken en pureren.

Meng de knoflook met peterselie, basilicum, ansjovis, kappertjes, citroenschil in een keukenmachine. Voeg terwijl de motor draait de olie toe tot een smeuige massa ontstaat, op smaak brengen met versgemalen zwarte peper en zeezout.
Smullen maar!