Auteur Topic: Schnitzel gevuld met roomkaas,spinazie en walnoten (4 personen hoofdgerecht)  (gelezen 3900 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
 :puh2: Om je vingers bij af te likken! De schnitzels bereid je ongepaneerd, is eens een keer wat anders!

Je hebt nodig:


4 schnitzels ongepaneerd (extra dik en dan in de lengte bijna doormidden gesneden of gewoon een grote schnitzel die je dubbelklapt om te vullen)
1 teentje knoflook
1 sjalot
400 g diepvries bladspinazie
2 el gehakte walnoten
een pakje monchou
nootmuskaat
400 ml bouillon van een tablet
100 ml witte wijn
 2 tl dijon mosterd

Pel en snijd de knoflook en sjalot fijn. Laat spinazie ontdooien, goed uitlekken en hak het fijn.
Prak de roomkaas fijn.Meng de spinazie met de walnoten en 100 g roomkaas. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Breng de schnitzel op smaak met zout en peper. Vul ze met het roomkaas/spinazie/walnootmengsel. Prik ze eventueel vast met een cocktailprikker.
Bak de schnitzels aan beide kanten ongeveer 4 minuten gaar en bruin, haal ze uit de pan en houd ze even warm onder aluminiumfolie.

Roer de aanbaksels in de pan los met de bouillon en witte wijn. Laat even inkoken en voeg dan de rest van de roomkaas toe.
Breng op smaak met zout, peper en ietsje mosterd.
Geef de saus bij de schnitzel. Heerlijk met krieltjes in de schil of pasta.

Eet smakelijk!