Toppertje!
Eens wat anders dan de ge?ikte ouderwetse kippenpootjes, maar trouwens niks mis mee is...
Neem wel ruim de tijd om het vlees te marineren, zeker 8 uur. De meeste ingredi?nten zijn tegenwoordig te koop in een goed gesorteerde supermarkt.
Je hebt nodig:
600 g kipdrumsticks en/of kipkarbonades, ongekruid
2 stengels citroengras, grof gesneden
6 teentjes knoflook, grof gesneden
1 bosje lente-uien, grof gesneden
2,5 cm verse gemberwortel, grof gesneden
half bosje korianderwortels, grof gesneden
1 el palmsuiker(of bruine basterdsuiker)
1,25 dl kokosmelk
2 el Thaise vissaus
2 el donkere sojasaus
partjes limoen, als garnering
Leg de kip in een grote ondiepe, ruime niet metalen schaal (de kip niet stapelen).
Doe het citroengras, knoflook, de lente-uien, gemberwortel, korianderwortels, palmsuiker, kokosmelk, vissaus en sojasaus in de keukenmachine en maak er ene glad mengsel van.
Schenk het over de kip en draai de stukken om zodat ze overal bedekt zijn
Dek de schaal af met plastic folie en zet hem 8 uur in de koelkast
Laat de kip uitlekken en bewaar de marinade
Rooster de kip 30-35 minuten boven middelmatig hete kolen, tot de kip goed gaar is; draai de stukken regelmatig om en bestrijk ze steeds met marinade
Serveer de kip meteen, gegarneerd met partjes limoen
Eet smakelijk!