Dit is een heerlijk voorgerechtje,het oogt ook luxe door gebruik van een vormpje of kopje,dat ziet er leuker uit dan alles maar op een bult te "gooien".
Ik heb het ooit eens gemaakt met kerst toen familie kwam eten.De bordjes waren schoon leeg!(kon ze bijna weer terugzetten in de kast...
)
Je hebt nodig:
2 rijpe tomaten,ontveld,ontpit en in blokjes
zout en versgemalen zwarte peper
200 g Hollandse garnalen
1 el citroensap
2 el fijngesneden bieslook
5 el slagroom
4 el mayonaise
1 el ketchup
eventueel 1 el wodka
cayennepeper
zeekraal ter decoratie of wat veldsla
extra;een steekvormpje doorsnede 7 cm of een kopje of kommetje met hetzelfde formaat
Bestrooi de tomatenblokjes met zout en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Meng in een kom de tomaat,garnalen,citroensap,bieslook zout en peper naar smaak.
Zet de kom tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Klop de slagroom half stijf en meng met de mayonaise,ketchup en wodka.Breng op smaak met zout en peper en cayennepeper.(dit is de cocktailsaus).
Vul de stekertjes of kleine kommetjes met het garnalenmengsel.Druk goed aan,zet de kommetjes evt.nog even in de koelkast,dan zijn de garnalen
makkelijker te verwijderen.
Verwijder de stekertjes of haal de garnalen voorzichtig uit de kommetjes op een klein bordje.
Giet een beetje saus over de taartjes en garneer met wat veldsla of zeekraal.