Voor de liefhebbers van lekker pittig! :chili:
4 Spaanse pepers, gehalveerd
2 uien, gesnipperd
1 cm verse gemberwortel
1 theelepel chilipoeder
1 eetlepel bruine suiker
200 ml kokosmelk
750 g hamlappen, in grove blokken
4 eetlepels pindakaas
Hak de pepers met de uien en de gemberwortel (in de keukenmachine) heel fijn en meng het chilipoeder, bruine suiker en kokosmelk erdoor. Leg het vlees in de marinade en zet het afgedekt ca. 2-4 uur in de koelkast. Keer het vlees regelmatig.
Laat het vlees op kamertemperatuur komen alvorens het verder te bereiden.
Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Breng de marinade in een steelpan aan de kook en laat deze ongeveer 5 minuten goed door koken. Roer de pindakaas erdoor en blijf roeren tot een dikke saus ontstaat.
Rijg het vlees aan spiezen (metaal of hout, houten spiezen even weken in water i.v.m. verbranden).
Rooster de spiezen in een hete grillpan of op een hete barbecue in ongeveer 10 minuten bruin en gaar. Serveer de pittige pindasaus bij het vlees.
Genieten maar!