Pas op, erg heet! Maar heel lekker!
Je hebt nodig:
350ml kippenbouillon
6 ongepelde garnalen met kop
5 plakjes laos(toko)
1 citroenblad
halve stengel citroengras
1-3 rawits (kleine rode pepers, let wel, deze zijn scherper dan de "normale" chilipepers
2 el vissaus
1 el citroensap
1 tl zwarte chilipasta (naam prik prow, toko)
4 champignons
2 el kokosmelk
Maak de garnalen schoon, pel ze en verwijder het damrkanaal. Snijd de laos en citroengras.
Doe de kippenbouillon in een pan en voeg de laos, champignons, citroengras, citroenblad en peper(s) erbij en kook ongeveer 2 minuten.
Doe de garnalen erbij en kook ze even mee tot ze roze verkleuren. Voeg citroensap, suiker en vissaus toe en kook even door. Voeg wat kokosmelk toe om de smaak te verzachten.
Doe wat gesneden koriander in 2 soepkommen en verdeel de soep over de 2 kommen. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Bron recept: Kookcursus BaiYok