Dit is een heel bijzonder (voor) gerecht.Door het gebruik van de Contreau, sinaasappelsap en rode peper krijg je een pittig frisse smaak.
Je hebt nodig:
12 grote gamba?s
4 knoflook tenen, gepeld en in grove stukjes gesneden
1 rode peper, in ringen gesneden
1 scheut droge witte wijn
platte peterselie
olijfolie
Contreau (sinaasappellikeur)
sap van 1 sinaasappel
Maak de gamba?s schoon, verwijder het darmkanaal en laat eventueel de kop zitten.
Snijd de knoflook peterselie en peper in grote stukken en pers de sinaasappel uit. Verwarm de olijfolie ineen wok en bak de knoflook samen met de peperstukjes.
Voeg na een klein poosje de gamba's toe.
Zodra de gamba's roze zijn, voeg dan de witte wijn en het sinaasappelsap toe. Laat iets inkoken. Let op: niet te lang anders worden de gamba's taai!
Voeg nog een scheut Contreau toe en steek het aan om te flamberen. Garneer met de peterselie.
Geef er als voorgerecht een Lambrusco bij, of als hoofdgerecht voor 2 personen brood, boter en soep vooraf.
Eet smakelijk!