Auteur Topic: Varkensvleesreepjes met parmaham,gorgonzola en paddenstoelen (4 pers)  (gelezen 2360 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Varkensvleesreepjes met parmaham,gorgonzola en paddenstoelen (4 pers)
« Gepost op: 21 september, 2008, 13:59:37 pm »
Dit recept is eenvoudig te maken, het lijkt een beetje Stroganoff-achtig maar is n?t even anders.


Je hebt nodig:

500 gram hamlappen in smalle reepjes
100 g gorgonzola
250 ml cr?me fra?che
1 el tomatenpuree
3 bosuitjes of lente uitjes in dunne ringetjes gesneden
100 g parmaham in reepjes
150 g champignons in plakjes
150 g oesterzwammen in reepjes
100 g shi-take in plakjes
zout en versgemalen zwarte peper
knoflook naar smaak ( 1 of meerdere tenen in dunne plakjes gesneden)
olie
evt. enkele blaadjes salie

Breng de varkensreepjes op smaak met peper en zout. Doe een scheut olijfolie in een ruime (hapjes) pan en roerbak de varkensreepjes lichtbruin. Voeg na enige tijd de knoflookplakjes toe, samen met de paddenstoelen, stukjes Parmaham en lenteuitjes. Bak alles goed aan op een zacht vuurtje; pas wel op dat de knoflook niet verbrand!
Maak intussen de gorgonzolasaus:
Neem hiervoor een steelpannetje en verwarm hier wat olie in. Voeg de tomatenpuree toe en bak even zachtjes aan (dat neemt de zure smaak van de puree weg). Meng dan voorzichtig de cr?me fra?che en gorgonzola erdoor.
Als het vlees mooi bruin en gaar is voeg dan de gorgonzolasaus toe. Warm nog even door.

Verdeel de vleesreepjes in saus over 4 borden en verdeel, als je dat lust, wat reepjes verse salie erover.

Heerlijk met rijst, pasta of met gebakken aardappel en sperzieboontjes met spekjes en ui.  Eet smakelijk!




« Laatst bewerkt op: 20 januari, 2009, 19:51:42 pm door Marielle »