Het wordt weer wat kouder buiten, tijd om het binnen gezellig te maken! Een lekker stoofpotje doet de rest...
Je hebt nodig:
700 g runderbraadlappen in blokken gesneden
klein beetje mosterd
wat roomboter
1 ui, gepeld en gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
1 jeneverbes
1 stukje foelie
2 laurierblaadjes
2 takjes thijm
wat bloem, zout en versgemalen peper
300 ml warme rundvleesbouillon ( uit een pot of van tablet)
300 ml rode wijn van goede kwaliteit (geen oude fles gebruiken die al open staat). Ik gebruik meestal eigen merk AH of Super de Boer, de rest van de wijn schenk je bij het eten)
Bestrooi de vleesblokken met wat zout en peper, doe ze in een kom en schep er 1 a 2 el mosterd bij. Laat ongeveer een half uur intrekken.
Bestrooi dan de vleesblokken met ietsje bloem.
Verwarm de boter en bak het vlees aan, door voortdurend om te scheppen.Neem het vlees uit de pan.
Fruit in dezelfde pan de ui en de knoflook. Voeg de jeneverbes, foelie, laurierblaadjes en thijm toe en bak alles zachtjes mee.
Leg het vlees terug in de pan en giet de warme bouillon en wijn erbij. Schep alles goed om en laat aan de kook komen. Zet het vuur dan zachtjes.
Laat het vlees op een laag vuurtje gaar stoven, ongeveer 2 uur. Proef tussendoor even of er nog zout of peper bij moet.
Geef er aardappelpuree met rode kool bij. Een rood wijntje mag hier niet ontbreken!
Eet smakelijk!