Een echt lente gerechtje.
Je hebt nodig:
600 g kleine krieltjes in de schil, goed schoongeboend
750 g groene asperges
zout en versgemalen zwarte peper
handje geknipte, gehakte peterselie en waterkers (hou wat blaadjes apart ter garnering)
100 g rucola
2 teentjes knoflook
50 g pompoenpitten
olijfolie
wat pompoenpit olie
6 el balsamico azijn
4 plakken geitenkaas (rol, 40 g per plak)
Kook de aardappeltjes 15 minuten in water met wat zout. Laat ze afkoelen. Was de asperges en snijd de kontjes eraf. Snijd ze in schuine stukken.
Kook ze in water met wat zout ongeveer 5 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken.
Pel en snipper de knoflook. Hak ruim een derde van de waterkers, samen met de pompoenpitten, peterselie en knoflook fijn met een mini hakselaar of staafmixer.
Giet wat olijfolie, pompoenpit-olie en de azijn erbij en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Schep dit mengsel dor de aardappels en de asperges en laat alles ongeveer een half uurtje intrekken.
Bak of grill de geitenkaas kort in wat olijfolie in een hete (grill)pan.
Verdeel de salade over 4 mooie borden, geef de geitenkaasjes erbij en verdeel wat hele waterkers of peterseliebladeren ter garnering.
Eet smakelijk!