Auteur Topic: Aardappelkroketjes  (gelezen 3424 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Aardappelkroketjes
« Gepost op: 01 augustus, 2008, 22:10:24 pm »
Nu kun je ze eindelijk zelf maken! Ze zijn goed in te vriezen, als je overhoud. Vries ze dan meteen na de bereiding in, voor het frituren.

Je hebt nodig:

1 kg aardappelen (liefst iets kruimig)
3 eidooiers
1 ei
bloem
paneermeel
zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
nootmuskaat, naar smaak

extra nodig: spuitzak (evt. wegwerp) of stevige plastic zak waar je na het vullen met puree, een punt afknipt.

Kook de aardappelen gaar, stamp ze tot puree, laat ze iets afkoelen en voeg dan de eidooiers toe. Meng goed door.
Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.Wees niet te zuinig met zout en peper.

Spuit met een spuitzak met grote spuitopening lange strengen aardappelpuree op een blad aluminiumfolie en laat ze afkoelen.

Snij de strengen op de maat van de kroketjes, vorm de kroketjes, wentel deze door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en tot slot door het paneermeel.

Zet ze koel weg (of vries ze in)  tot het moment waarop ze in de friteuse van 175 graden goudbruin en knapperig gebakken worden.

 :puh2: smullen maar!
« Laatst bewerkt op: 30 maart, 2014, 15:48:54 pm door Mariëlle »