Duivelse garnalen, gevaarlijk lekker!
Lekker als zomerse maaltijd met stokbrood en salade naar keuze.
Je hebt nodig:
400 g jumbogarnalen of black tigers, rauw (wel even schoonmaken en pellen, staartje mag blijven zitten)
2 gesnipperde sjalotten
100ml rode port
50 ml olijfolie
4 teentjes knoflook, geperst
50 ml chilisaus, kant en klaar
50 ml ketjap manis
eventueel voor de liefhebber een halve rode chilipeper meebakken met de sjalotjes
Fruit de sjalotjes samen met de knoflook (en halve chilipeper) in de olie en voeg alle andere ingredi?nten toe, behalve de garnalen.
Laat de saus indikken tot de gewenste dikte. Grill of bak intussen de garnalen in een andere pan zodat ze mooi roze kleuren en gaar zijn (niet te lang want dan worden ze taai!)
Geef de saus erbij, samen met wat stokbrood en eventueel een salade. Eet smakelijk!