Lekker kruidig gerecht. chilipepper
Ingredi?nten:
750 g rauwe reuzengarnalen ongepeld,3 tenen knoflook(geperst), 1 ui(geschild en in de lengte in parten gesneden),1 cm verse gember(fijngehakt),1 rode peper in ringetjes(met of zonder zaadjes naar smaak)2,5 el vissaus, 2,5 el zoete chilisaus, 60 g bamboescheuten uit blik in reepjes,1 tl maizena,4 el water,paar blaadjes (thaise)basilicum,scheut wokolie van conimex,zeezout.
Voorbereiding:
Pel de garnalen,verwijder de darm en druk ze plat.Vermeng ze in een schaal met n beetje wokolie en zeezout en laat 30 minuten staan.
Bereidingswijze:
Bak de ui,knoflook,gember en rode peper in de wokolie zachtjes aan. Voeg de garnalen toe.Laat ze roze kleuren en voeg dan de bamboescheuten toe. verwarm goed door maar niet te lang,anders worden de garnalen taai! Voeg tot slot de chilisaus,vissaus,maizena en water toe. Laat inkoken tot de gewenste dikte.Voeg tot slot wat blaadjes (thaise) basilicum toe.
Serveer met jasmijn-of basmatirijst en een koel biertje.
Eet smakelijk!