Spinaziesoep
(2 personen)
Ingredi?nten
? 1 sjalot
? 1 kruidenbouillontablet
? 300 gr. spinazie of 450 gr diepvries spinazie (geen ? la cr?me!)
? 50 gr. gorgonzola
? 1 el. boter
? 2 el. droge vermout
? 1 teentje knoflook
? (1 tl. majoraan, gedroogd)
? 3 dl. water
? zout, peper
Bereidingswijze
1. Was de spinazie grondig in ruim water. Laat de blaadjes uitlekken in een vergiet.
2. Pel en snipper het sjalotje.
3. Smelt de boter in de pan en fruit het sjalotje even aan.
4. Schep de spinazie erdoor en laat deze al omscheppend slinken.
5. Verkruimel de bouillontablet erboven.
6. Voeg de vermout, het water, de majoraan en de gorgonzola toe.
7. Laat de gorgonzola al roerend smelten en kook de spinazie in ca. 5 min. zachtjes gaar.
8. Pureer de soep nog even goed door.
9. Schep de soep in warme, diepe borden