Auteur Topic: Asperges met parmaham of gerookte zalm, zachtgekookt eitje en asperge saus (2 p)  (gelezen 3034 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Wat heb ik afgelopen week gesmikkeld van verse asperges! Ik had geen zin in vis erbij, en had nog wat parmaham liggen, zodoende kwam ik op dit idee!

Je hebt nodig voor  2 personen:

500 g witte asperges
1 bouillonblokje
2 eko of eigen eieren
200 g parmaham of andere lekkere gerookte ham oF 200 g gerookte zalm in plakjes
1 zakje kant en klare aspergesaus van knorr (groen zakje)  :neenee: normaal maak ik de saus meestal zelf maar... deze is echt heel lekker en supermakkelijk; aleen ff opwarmen..(schaam)...

Schil de asperges met een dunschiller, haal ongeveer 2 cm van het kontje af. Snijd eventuele HELE dikke asperges in de lengte doormidden. Kook ze gaar in een pannetje dat net ruim genoeg is, met een bouillonblokje. Ongeveer 20 minuten.

Kook intussen de eitjes lekker zacht. Laat ze schrikken in koud water (dan zijn ze makkelijker te pellen).
Verwarm de saus in een kommetje in de magnetron. Schik de ham op 2 borden.

Laat de asperges uitlekken, verdeel over de 2 borden bij de ham. Giet wat saus over de asperges en geef de rest erbij in een schaaltje.

Pel de zachtgekookte eitjes en leg ze erbij op het bord.

Lekker met een droge witte wijn. Eet smakelijk!






« Laatst bewerkt op: 15 mei, 2011, 16:22:36 pm door Marielle »