Auteur Topic: Garnalen in koriandermassala  (gelezen 4700 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Garnalen in koriandermassala
« Gepost op: 17 mei, 2007, 21:27:10 pm »
Pittig hoofdgerecht(bron:Tip Culinair)  :chili: :chili: :chili:


Ingredienten
500 g garnalen(gamba's/tijgergarnalen),1 sjalot,fijngesneden,2 tenen knoflook,fijngesneden,1 rode peper,fijngesneden(zaadjes verwijderd,mildere smaak,laat je de zaadjes zitten,lekker pittig)50 g verse koriander,fijngehakt,roerbakolie,2 dl kokosmelk,zout,vers gemalen peper.

Voorbereiding
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.Laat ze marineren in een mengsel van (wok)olie,knoflook,zeezout en rode peper.

Bereidingswijze
Pureer de sjalot,knoflook,peper en koriander in de keukenmachine. Bak in ca. 2min. de garnalen en voeg daarna het koriandermengsel toe.Even aanbakken tot de sjalot wat glazig is.Voeg daarna de kokosmelk toe en laat nog een paar minuutjes sudderen.breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper.

Serveer er rijst bij en een salade/groente naar keuze.
« Laatst bewerkt op: 09 maart, 2008, 22:10:41 pm door Marielle »