Deze quiche heb ik gemaakt met het oud en nieuw buffet 2004/2005.Alweer een poosje geleden,was vandaag aan het opruimen en vond eindelijk het recept weer terug!
Je hebt nodig:
6 plakjes diepvriesbladerdeeg,ontdooid
1 plak ham(dikke plak,ca 150 g)in blokjes gesneden
100 g prei of lente uitjes in ringen
6 middelgrote eieren
1 knorr mix voor boerenomelet
125 ml room
100 g geraspte kaas
20 g boter om in te vetten
een springvorm met doorsnede van 20-25 cm doorsnede
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de eieren los met 2 el water.Roer de inhoud van de beide zakjes Knorr mix door het eimengsel en laat het 3 minuten staan.
Klop de room,de hamblokjes,geraspte kaas en de prei/lente ui ringen door elkaar.
Bekleed de ingevette springvorm met de plakjes bladerdeeg.Zet de randen van het deeg vast met een beetje water en druk ze stevig aan.
Giet het eimengsel in de met bladerdeeg beklede vorm.
Bak de quiche in ca. 50 minuten goudbruin en gaar.
Test dit even met een sat?prikker;komt die er droog uit(zonder plakkerige resten)dan is de quiche gaar.
Eet smakelijk!
Tip: je kunt de quiche nog meer "vullend" maken door bijvoorbeeld voorgekookte broccoliroosjes toe te voegen of diepvriesdoperwtjes.