Ingredi?nten
800 g nieuwe aardappelen
1 bosje lenteui
10 augurken in plakjes
150 g zure papika(Kuhne)uitgelekt
100 g mager gerookt spek,in miniblokjes
500 ml (groente)bouillon
3 el wittewijn azijn
2 el mosterd(smaak naar keuze,grof,fijn of scherp)
Peper,zout,klein beetje suiker
Materialen
kookpan,pan met anti aanbaklaag,ruime kom.
Bereiden
Was de aardappelen,kook ze water met wat zout. ongeveer 25 minuten.
Laat ze afkoelen,verwijder de schil en snijd ze in plakjes en doe ze in een ruime schaal.
Was en snijd de lenteuitjes in ringetjes.
Laat de augurken uitlekken.
Snijd de augurk in plakjes en de paprika in dunne reepjes.
Meng ze alvast met de aardappelplakjes.
Maak nu de marinade.
Bak de magere spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag.
Voeg de lenteui toe,bak even mee.
Blus af met de bouillon en de azijn.Voeg de mosterd toe en naar smaak zout,peper en klein beetje suiker.
Giet het mengsel over de aardappelen en laat minimaal 15 minuten intrekken(des te langer,des te meer smaak!)