Auteur Topic: Varkenshaas in bladerdeeg (met champignons, prei en roomkaas) 2 personen  (gelezen 4404 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Varkenshaas in bladerdeeg (met champignons, prei en roomkaas) 2 personen
« Gepost op: 08 november, 2014, 22:21:45 pm »
Makkelijk te maken heerlijk hoofdgerecht voor 2 personen.

Je hebt nodig:

1 (grote) varkenshaas, gewicht naar keuze (wordt in tweeën verdeeld)
150 g champignons, in plakjes gesneden
een kleine prei, gewassen en in flinterdunne (halve) reepjes gesneden
een bakje roomkaas naturel (bijvoorbeeld monchou smeerbaar of eigen merk)
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
zout en versgemalen peper
roomboter
een losgeklopt ei
Extra: een keukenmachine of mini hakselaar

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel de varkenshaas in twee gelijke delen en bestrooi met zout en peper.
Bak in wat roomboter op hoog vuur lichtbruin aan maar nog niet gaar. Leg apart voor latere bereiding.

Fruit in dezelfde pan de champignons zachtjes aan, voeg na een poosje de prei toe en bak even mee.
Voeg het bakje roomkaas toe en meng door, zet van het vuur af en laat iets afkoelen. Pureer dit mengsel grof in een mini hakselaar of keukenmachine tot een glad mengsel.

Neem twee plakjes bladerdeeg en verdeel hier het prei-champignon-roomkaasmengsel over.
Verdeel ook over de varkenshaas.
Dek af met de andere 2 plakjes bladerdeeg en verpak de varkenshaas goed sluitend, (gebruik eventueel een vork om de randjes dicht te  "plakken" en bestrijk met wat losgeklopt ei.

Zet de varkenshaasjes circa 20 minuten in de oven tot het bladerdeeg krokant is en de varkenshaasjes nog rosé van binnen zijn.

Heerlijk met een frisse salade en gebakken krieltjes. Eet smakelijk!