12-16 grote ongepelde gamba's
50 gr walnoten
4 el fijngehakte gladde peterselie
4 el fijngehakte verse basilicum
3 teentjes knoflook, gehakt
3 el geraspte Parmezaanse kaas
2 el olijfolie extra vierge
2 el walnotenolie
zout en versgemalen peper
Pel de garnalen, verwijder de koppen maar laat de staarten zitten.
Verwijder het darmkanaal en leg de garnalen in een grote kom.
Doe voor de pesto de walnoten, de peterselie, het basilicum, het knoflook, de Parmezaanse kaas en de oliëen in een keukenmachine en hak ze goed fijn.
Kruid het geheel met zout en peper. Voeg de helft van de pesto toe aan de garnalen in de kom, schud het geheel zodat alles grondig is gemengd en dek de kom af.
Zet hem minstens 1 uur in de koelkast of laat hem 1 nacht marineren. Rijg de gamba's aan spiesen en maak er twee inkepingen in.
Gril ze 3-4 minuten op een hete barbecue of in een grillpan.
Serveer de garnalen met de rest van de walnotenpesto, lekker met een salade erbij!