Auteur Topic: Indiase kerriesoep met kokos, rode peper, rijst en veel specerijen (2-3 personen  (gelezen 9426 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Heerlijk soepje! Beetje scherp maar erg lekker.

Je hebt nodig:

1 ui, gesnipperd
3 knoflookteentjes
1 rode peper
250 gram kippenbouten/dijen
wat olie
1 liter kippenbouillon
50 gram rijst
0,5 eetlepel gemalen koriander (ketoembar, conimex)
1,5 eetlepel kerriepoeder
2 kardemomzaadjes
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
50 gram geraspte kokos
125 mililiter slagroom
3 eelepels citroensap
zout



Wrijf de Spaanse peper en de knoflook fijn in een vijzel.
Verhit de olie in een grote pan en fruit de uisnippers glazig in ca. 3 minuten. Voeg knoflook-peperpasta en fruit zachtjes aan. Voeg de kerriepoeder toe en fruit even mee.

Voeg de bouillon, rijst, koriander, kardemomzaadjes, kruidnagels en kaneel toe aan het knoflookmengsel. Voeg de kippenpoten toe. Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 30 minuten. zachtjes koken.

Verwijder het kaneelpijpje, kardemomzaadjes en de kruidnagels.
Haal het kippenvlees uit de pan en laat iets afkoelen. Verwijder het vel van de kip en pluk het vlees.Snijd het vlees indien nodig nog in kleinere stukjes.
Roer de geraspte kokos, slagroom en citroensap door de soep en laat hem door en door warm worden.
Breng op smaak met zout. Eet smakelijk!