Engels nagerecht met chocoladecake, verse frambozen, mascarpone en een scheut sherry. Lijkt op tiramisu, maar dan anders.En lèkker!
Je hebt nodig:
250 g mascarpone
4 el suiker
300 g frambozen
2 el geschaafde amandelen
1 kant en klare chocolade cake (450 g)
75 ml medium dry sherry of frambozenlikeur
cakevorm
Schep de mascarpone in een kom samen met de suiker en 150 g frambozen. Klop alles luchtig door met een handmixer.
Verhit een koekenpan zonder vet en rooster hierin de amandelen goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord.
Snijd de cake overlangs in 5 lange dunne plakken. Leg een plak cake in de vorm en besprenkel deze met wat sherry of de frambozenlikeur.
Bestrijk met het mascarpone mengsel en herhaal dit tot alle plakken cake, de sherry en alle mascarpone op is.
Verdeel de rest van de frambozen over de bovenste laag en strooi de amandelen erover. Laat de trifle in de koelkast minimaal 1 uur opstijven.
Snijd voor het serveren in plakken of schep met z'n allen uit de schaal op het bord. Eet smakelijk!