Wat is een Paasontbijtje of brunch nou zonder eieren...en eens wat anders dan het simpele gekookte ei. yes
De eieren pocheer je- dat kun je gewoon in kokend water doen maar er is een handigheidje wat sowieso nooit mislukt (wel zo fijn tijdens het Paasontbijt. Je bekleed namelijk 4 kleine bakjes of kopjes met huishoudfolie, daarin breek je het ei en vouw je de folie dicht.
Dat hang je in het kokende water totdat het ei gekookt is maar de dooier nog vloeibaar...kan dus niet misgaan!
Je hebt nodig:
1 sjalot
3 takjes peterselie
8 sprietjes bieslook
3 takjes basilicum
20 gram boter
20 ml droge vermouth of droge witte wijn
150 ml slagroom
zout en versgemalen peper
4 superverse eieren
4 sneden brood naar keuze
zakje gemengde sla naar smaak(mix van bijvoorbeeld ijsberg,rucola en eikenbladsla)
Hulpmiddelen
4 kleine bakjes
Pel en snipper de sjalot. Was de blaadjes van de kruiden en hak ze fijn. Smelt de boter in een pan en fruit de sjalot 3 minuten op laag vuur. Blus het af met vermouth of wijn. Voeg de slagroom toe en laat het mengsel even inkoken.
Roer de kruiden er door en breng het op smaak met zout en peper. Zet de sla op koud water om de blaadjes knapperig te laten worden. Rooster het brood licht. Scheur de sla indien nodig in kleinere stukjes en laat het goed uitlekken.
Pocheer de eieren. Leg voor elk te pocheren ei twee stukken plasticfolie op elkaar van 30 x 30 cm. Bekleed kommetjes met de dubbele stukken plasticfolie en kwast het folie in met olie. Breek in elk kommetje voorzichtig een ei en knoop het plastic dicht als een zakje.
Vul een steelpan voor de helft met water. Breng het water tegen de kook aan en hang de zakjes er als het ware in. Houd het water tegen de kook aan en pocheer de eieren 6 minuten zodat de dooiers enigszins vloeibaar blijven. Neem de zakjes uit het water, pak ze voorzichtig uit en leg ze op toast met de groene sla. Schenk de groene kruidensaus erbij.
Smullen maar!