Auteur Topic: Hartige mini croissants met mozzarella,parmaham en basilicum  (gelezen 5249 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Hartige mini croissants met mozzarella,parmaham en basilicum
« Gepost op: 31 januari, 2011, 16:32:27 pm »
Superlekker hapje en snel te bereiden.

Je hebt nodig:

1 blikje danerolles deeg voor mini croissants
1 bol mozzarella
parmaham of andere rauwe ham (circa 100 g)
wat verse basilicum
zout en versgemalen zwarte peper
scheutje balsamico azijn
1 ei (geklutst)
wat sesamzaadjes

Haal het deeg uit het blik en verdeel de deegdriehoekjes op een bakplaat die je bekleed met bakpapier.

Snijd of scheur de mozzarella in kleine stukjes, voeg zout en peper toe en een scheutje balsamico azijn. Snijd de basilicum fijn en meng door het mozzarella mengsel.
Verdeel op elk stukje deeg een  (half) plakje parmaham. Leg op de parmaham een laagje mozzarella mengsel. Rol de croissantjes op en bestrijk ze met wat ei, dit zorgt voor een mooi bruin kleurtje.
Bestrooi de croissants tot slot met de sesamzaadjes en bak ze in de oven af op 180 graden in 15-20 minuten. Genieten maar!