Auteur Topic: Kipfilet mediteranne? met romige portsaus (4 p)  (gelezen 3923 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Kipfilet mediteranne? met romige portsaus (4 p)
« Gepost op: 16 december, 2010, 18:00:47 pm »
Jammie! Dat sausje maakt het net ff bijzonder!

Je hebt nodig:

4 halve kipfilets
? kippenbouillontablet
8 dunne plakjes bacon
2 teentjes knoflook
olijfolie
boter
1 flink glas rode port
150 ml (koks) room
zout, peper
gedroogde oregano

Pel de knoflook en pers deze uit.
Kipfilets insmeren met zout, peper, knoflook en wat oregano.
 

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Olijfolie verhitten en de kipfilets hierin op zacht vuur rondom bruin en gaar bakken (afhankelijk van de dikte ongeveer 10 - 15 minuten).
Neem de kipfilets uit de pan en wikkel ze elk in een stukje bacon.
Leg ze in een ovenschaal en bak de kip nog even een kwartiertje tot de bacon knapperig begint te worden. Intussen maak je de saus.

Schenk de port in de pan, roer eventuele aanbaksels los en kook het tot de helft in.
(Koks)room erbij en op hoog vuur inkoken tot een dikkere saus ontstaat.
Kippenbouillontablet erover verkruimelen en verder op smaak maken met zout en peper en eventueel nog wat oregano.

Verdeel de kipfilets over 4 borden, geef de saus er apart bij. Heerlijk met gebakken aardappeltjes en groente naar keus.  Eet smakelijk!



« Laatst bewerkt op: 20 december, 2010, 18:11:29 pm door Marielle »