Voor de liefhebbers van zoete spare ribs is dit een heerlijk recept. Wel even de tijd voor nemen, want des te langer je ze marineert, des te lekkerder de smaak.
Schrik niet, je kookt ze voor in cola...!
Je hebt nodig:
2 kg spareribs naturel (even op handig eet formaat snijden)
cola
wat honing (ongeveer 4 el)
olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
2 teentjes knoflook, geperst
scheut worchester sauce
(voor de liefhebber van pittig zoet, voeg nog een gehakte rode peper toe)
Neem een grote pan en leg de spareribs erin. Voeg zoveel cola toe totdat de spareribs helemaal onder staan.
Kook de spareribs in 20 minuten bijna gaar. Haal de uit de pan en maak intussen de marinade van de olie,honing,worchestersauce, knoflook, zout en peper en eventueel de rode chilipeper.
Leg de spareribs in een platte schaal en giet de marinade erover. laat minimaal een halve dag staan, af en toe omkeren.
Om te bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de spare ribs uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen voordat je ze gaat bakken.
Bak de spare ribs gaar in ongeveer een half uur en draai ze tijdens de bereiding af en toe om.
Serveer direct in een grote schaal en smullen maar!